Lékařka zkoumala různé nápoje, skoro ve všem našla hydrogely

prof. dr. Anita Baxas

Zakoupila jsem si Coca Colu, Coca Colu Light, Pepsi, vodu Evian a Fiji Water. Z každé lahve jsem umístila kapku pod mikroskop využívající mikroskopii tmavého pole. Totéž jsem učinila se třemi značkami čisté kokosové vody: Iberia, Zico a 100 Pure. Dále jsem zkoumala krev z hovězího steaku.

Coca Cola

Tady je snímek kapky standardní Coca Coly. Jsou na něm patrné jakési šmouhy z teček. Na videu (zde) je vidět, jak se některé z nich pohybují. Dále je tam struktura připomínající hydrogel.

Dietní Coca-Cola

V tomto vzorku žádné pohyblivé body nebyly, zato jsem pozorovala jakousi velkou tmavou skvrnu s barevnými body uvnitř. Nejsem si jistá, zda se jedná o hydrogel:

Pepsi

Pepsi obsahuje hydrogely a vlákna:

Vzorek vody Evian

Evian obsahoval pár struktur, které vypadaly jako hydrogely:

Voda Fiji

Ve Fiji Water jsem našla jednu strukturu, která definitivně nepatří do vody a vypadá jako hydrogel:

Bio steak z krávy krmené pící

Zkoumala jsem rozmrazený steak z krávy krmené pící a našla jsem hydrogel, tvořený pohybujícími se kvantovými body. Video zde.

Tři různé značky kokosové vody

Vzorky neobsahovaly ani hydrogely ani kvantové body. Měli bychom přestat pít různé ty sycené nealko nápoje a přejít na kokosovou vodu. Já osobně žádné tyto nápoje nepiju, ale potřebovala bych nějakou opici, která mi z mé palmy shodí kokosy, abych si je mohla „podojit“.

(čerstvá kokosová voda z mé vlastní palmy)

Dodatek: někteří čtenáři chtěli vidět snímky kosové vody.

První je značka Iberia. Ty drobné body jsou na folii. Zářivé čárečky jsem viděla ve všech značkách kokosové vody, ale i v balené vodě a vodě z vodovodního řadu:

Dále značka Zico

Nakonec kokosová voda zn. 100 Pure:

Dnes jsem zkusila pár věcí, které mi čtenáři doporučovali v komentářích – převařila jsem vodu Fiji z té samé lahve, z níž byl původní vzorek. Dále jsem našla jednu starší láhev vody Fiji z doby před rokem 2020. Zkoumala jsem i svoji vodu ze studny a také vodu z kohoutku, která prošla systémem na bázi reverzní osmózy, který mi čistí vodu pro celý dům. Výsledky zveřejním v dalším Substacku.

Zdroj

Napsat komentář