Nedostatek slunečního světla a nadbytek umělých forem záření může vyvolávat alergické reakce

dr. Jack Kruse

Histamin je problém, u jehož kořene je histidin a nedostatek slunce. Při nedostatečném pobytu na slunci všechny povrchy v lidském těle více prosakují.

Histamin vzniká z aromatické aminokyseliny histidinu. Histidin-dekarboxyláza (HDC) je enzym odpovědný za katalýzu dekarboxylace histidinu tak, aby vznikal histamin. U savců je histamin důležitý biogenní amin s regulačními úlohami v neurotransmisi, sekreci žaludeční kyseliny a imunitní odpovědi v mnoha tkáních; histidin je neuvěřitelně důležitý na kůži, kde s ním přichází do kontaktu sluneční záření. Zapomíná se, že všechny aromatické aminokyseliny mají benzenová jádra, která fungují jako pasti na fotony z UV záření a ze specifických důvodů zpomalují světlo. I bakterie jsou schopné konvertovat histidin na histamin, a tak se zkažená jídla, zvlášť mořští živočichové, stávají zdroji neinfekčních forem nemocí způsobovaných potravou.

Fermentované potraviny jako natto, sýr, víno a kombucha obsahují přirozeně histamin, kterému vděčí za mnohé své účinky – to kvůli schopnosti bakterií a kvasinek měnit histidin na histamin. Většina histaminu se nachází v žírných buňkách (bazofilech) a eozinofilech, což jsou buňky, jež se nacházejí v bariérových tkáních a oběhovém systému. To ukazuje, že všechny interagují s frekvencemi světla dopadajícího na povrch tkání. V mozku může histamin působit jako neurotransmiter a v kůži histidin funguje jako přirozená ochrana před slunečním zářením (kyselina urecholová). Další klíčové místo, kde se v těle ukládá histamin, se nachází v trávicí soustavě v enterochromafinních buňkách ve sliznici žaludku.

Histamin vyvolává mnoho alergií či přecitlivělostí na potraviny, protože se uvolňuje, když je okolní prostředí plné nnEMF. Důvodem jsou odchylky kalciových kontrolních mechanismů, které za normálních okolností pracují se světlem. RF záření je spojeno s velkými povrchovými proudy a může si uzurpovat kontrolu nad procesy, které jinak kontroluje sluneční světlo. Často se zapomíná, že slunce je přirozený vápníkový blokátor, díky čemuž je uvolňování histaminu v mnoha tkáních vystavených slunečnímu světlu pod kontrolou. To je i důvod, proč nepřirozené světelné frekvence způsobují problémy se signalizací. Pole nnEMF jsou svázána s přecitlivělostí na různé potraviny, střevními symptomy a nadměrnou produkcí histaminu bakteriemi/kvasinkami. Většina lidí si neuvědomuje, jak jsou tyto záležitosti spojeny s moderními nemocemi, jako jsou ekzémy, alergie a intolerance na potraviny.

Vyřazení příslušné potraviny z jídelníčku je jen nouzové řešení. Klíčem ke skutečnému řešení problému je dosažení klidnějšího, přirozenějšího vnějšího prostředí. Histamin je jen další biogenní amin, citlivý vůči slunečnímu světlu… také má úzký vztah k nárůstu objemu pojivové tkáně (stromy) v kůži, kde vytváří některé jedinečné chemické látky, jako je filagrin (o tom jsem mluvil na svém videoblogu na Patreonu, téma „solární mozol“ – solar callus)… kdykoli se něco ve vesmíru zvětšuje (otéká), je to znakem ztráty elektronů a ztráta elektronů = menší fotoelektrická asimilace světla. V takovém okamžiku se v oteklých tkáních se změněnými markery ubiquitinace objevují žírné buňky a eozinofily. Svědění a otok = nedostatek fialového (purpurového) a červeného světla ve vašem životě. (odkaz na studii vztahu žírných buněk a histaminu s ohledem na citlivost vůči elektrickým a/nebo magnetickým polím)

 (z fcb dr. Kruseho)

Napsat komentář